Розпочались щорічні збори військового духовенства УПЦ

Сьогодні, 11 жовтня, розпочали свою роботу щорічні збори військових священиків (капеланів) Української Православної Церкви. Цього разу форум проходить у м. Ізюм. Робочий день розпочався спільною літургією, яку очолив митрополит Ізюмський і Купянський Єлисей та голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин у співслужінні очільників єпархіальних військових відділів.

Від Дніпропетровської єпархії зїзд відвідав благочинний другого  Новомосковського благочинного округу протоієрей Сергій Заброцький та клірики міста Дніпро – протоієрей Георгій Ольховський і протоієрей Ігор Осадовський.

Після молитви та реєстрації учасників зборів було розпочато конференцію на тему: «Роль, місце та завдання військового духовенства УПЦ в процесі становлення інституту військового капеланства у військових формуваннях держави».  На початку зустрічі було проголошено вітальне слово, яке направив Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Далі всі присутні мали змогу вислухати доповіді митрополита Єлисея та митрополита Августина, представників місцевої влади, Міністерства оборони, Держспецтрансслужби, ДСНС та ін. Після обіду розпочато заняття з практичної психології на тему психологічної реабілітації учасників бойових дій та звіти голів єпархіальних військових відділів.

Фотозвіт

http://kapelan.org.ua/

Просмотров (45)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *