У Дніпропетровській єпархії провели в останню дорогу новопреставленого протоієрея Георгія Ханова

20-го січня 2024-го року, в Суботу після Богоявлення, в день Собору святого славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, за благословенням Керуючого Дніпропетровською єпархією Української Православної Церкви митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея, Євлогій, архієпископ Новомосковський прибув до Свято-Духівського храму в селі Вільне Новомосковського району, в якому очолив Божественну Літургію і чин Погребіння над новопреставленим протоієреєм Георгієм Хановим, почесним настоятелем цього храму.

Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Другого Новомосковського церковного округу протоієрей Сергій Забродський, настоятель Свято-Духівського храму протоієрей Сергій Крат та інше духовенство Дніпропетровської єпархії.

Віддати шану спочилому долучилися парафіяни із села Вільного та з інших населених пунктів Дніпропетровщини. Присутніми поміж народу були і молоді люди, які у свій час отримували духовно-моральне виховання у священника-педагога Георгія Ханова.

Після завершення літургії архіпастир нагадав про життєвий шлях і служіння Церкві Христовій новопреставленого протоієрея Георгія. Владика Євлогій зазначив, що отець Георгій докладав значних зусиль, щоб набутий ним багаторічний досвід роботи в загально-освітній школі був інтегрований у церковне середовище дітей та юнацтва. Свою тридцятирічну пастирську працю настоятель поєднував із багатогранною діяльністю, яка полягала в тому, що крім церковної недільної школи він створив клуб повітряних десантників, дитячу козацьку заставу та спортивний патріотичний клуб, де молоді спортсмени досягнули рівня підготовки, котрий дозволив їм здобути чемпіонські титули в Україні та у світі. Архієпископ Євлогій висловив співчуття родині померлого і закликав підносити молитви про спокій душі спочилого пастиря.

Тіло протоієрея Георгія Ханова було з честю поховане за вівтарем Свято-Духівського храму, настоятелем якого він був до своєї кончини.

Інформаційний відділ
Дніпропетровської єпархії УПЦ

Просмотров (22)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *