20-річчя настоятельства протоієрея Анатолія Розвадовського

15 січня 2024 року, у день пам’яті преподобного Серафима Саровського, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней з нагоди престольного свята лівого приділу на честь преподобного Серафима Саровського Свято-Миколаївського храму м. Дніпро, сел. Нові Кайдаки очолив Божественну літургію.

Ієрарху співслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Ничипорук, керівник єпархіального відділу благодійності і соціального служіння протоієрей Максим Злобін, керівник військового відділу єпархії ієромонах Нестор (Розвадовський), настоятель храму протоієрей Анатолій Розвадовський, клірики храму та духовенство єпархії.

Після читання святого Євангелія митрополит Іриней звернувся до парафіян зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Також була піднесена заупокійна молитва за попереднього настоятеля протоієрея Сергія Капова, який відійшов до Господа 20 років тому (8 січня 2004 року).

Митрополит Іриней звершив священницьку хіротонію клірика Свято-Успенського храму с. Голубівка Новомосковського району диякона Валерія Івченко та дияконську хіротонію Євгенія Харетоненко, студента І класу Харківської духовної семінарії.

На завершення богослужіння священнослужителі та віряни звершили чин славлення.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Іриней з нагоди 20-річчя несення послугу настоятеля храму вручив протоієрею Анатолію Розвадовському орден УПЦ апостола Андрія Первозванного.

Насамкінець митрополит Іриней преподав усім присутнім святительське благословення.

Інформаційний відділ
Дніпропетровської єпархії УПЦ

Просмотров (4)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *